Suerte viert 20-jarig bestaan

Feestje

Vandaag is het feest. Suerte bestaat 20 jaar. Exact op deze dag, 18 maart 2001, startte ik met mijn eerste opdracht onder de vlag van Suerte als accountmanager bij VendexKBB IT Services.
 
Terugkijkend is er in deze 20 jaar veel gebeurd waar ik met groot plezier op terugkijk. Later dit jaar gaan we een feestje vieren, samen met de opening van ons kantoor.

Na op de dag af 5 jaar voor Inter Access InterProm als service management consultant te hebben gewerkt, ben ik op 18 maart 2001, samen met Remco de Vries, Suerte Advies & Training gestart.

Overdag hadden we beiden een interim opdracht en ’s avonds en in de weekenden maakten we voor EXIN de examens voor de ITIL v1 Practitioner modules. Voor 10 processen maakten we ieder 3 examens met 40 vragen, plus een begeleidende case. Een flitsende start van Suerte van het Kosterijland in Bunnik.

In 2004 ging Suerte internationaal. We kregen de eerste aanvraag voor ITIL-trainingen van TietoEnator uit Finland. Men wilde ervaren internationale trainers. Die waren er op dat moment in Finland nog niet. Bij deze ene training is het niet gebleven. Het leidde tot een eigen bedrijf (Suerte Oy) en kantoor in Helsinki.

Het bleef niet bij Finland. Noorwegen, Zweden, Estland en Spanje volgden. Samen Paul van Nobelen als business partner en een groot aantal ervaren internationale collega’s hebben we mooie opdrachten gedaan. En ook gave team events gehouden in Helsinki, Tallinn, Sevilla en Barcelona 🙂

Naast hoogtepunten waren er natuurlijk ook mindere perioden. Met de coronacrisis meegerekend heeft Suerte inmiddels 3 keer een crisis overleefd. Al ging dat niet altijd zonder slag of stoot. En hebben we in de moeilijkste financiële periode (2010) ook afscheid van collega’s moeten nemen.

Op dit moment is Suerte springlevend. Een groot team van trainers, coaches, interim- en verandermanagers staat klaar om organisaties te ondersteunen bij hun digitale transformatie en verbetering van hun service management processen in breedste zin.

Met heel veel plezier en trots kijk ik terug op de afgelopen 20 jaar en met heel veel enthousiasme en vertrouwen kijk ik vooruit naar de 20 jaar die gaan komen.

Arjan van der Poel