Home » Opleidingen » Agile Scrum Coach

Agile Scrum Coach

Agile Scrum Coach

Bij Agile Scrum Coach leer je teams te begeleiden naar zelfsturend werken en een veilige omgeving te creëren voor mensen om te experimenteren.

Wat is het verschil tussen een Agile Scrum Master en een Agile Scrum Coach? Een scrummaster speelt een actieve rol in het proces van het projectteam. Een coach creëert een veilige omgeving voor mensen om te experimenteren met nieuwe rollen en functies.

De Agile Scrum Coach heeft een andere mindset. Een coach combineert training met instructie van Agile-principes, begeleidt het team naar zelfsturend werken en leert hen om op de individuele bijdrage in het geheel te reflecteren en te verbeteren. In de training Agile Scrum Coach leert u om uw sterke en zwakke punten te herkennen en uw eigen coachingsstijl te onderzoeken.

Als Agile Scrum Coach heeft u zelfkennis, u kunt reflecteren op uzelf en kunt uw oordelen en aannames opzij zetten. U kunt de werkwijze (Agile Scrum) zelf als doel zien. U werkt op basis van gelijkwaardigheid en creëert commitment bij het team.

Ook werkt u resultaatgericht, met zelfvertrouwen in uw functioneren en uw authentieke en transparante werkwijze. U kunt situaties met open vizier en vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Verder kunt u actief luisteren, samenvatten en doorvragen. U bent in staat om gedrags- en denkpatronen te signaleren en bespreekbaar te maken. U bent zorgvuldig in uw handelswijze en bent vertrouwenswaardig.

De training Agile Scrum Coach is een voorbeeld van de aanpak van Suerte Academy voor alle trainingen: transparant, zonder oordeel, gericht op uw ontwikkeling.

Doelgroep

U bent scrummaster, lid van een scrumteam, werkcoach, projectmanager of producteigenaar en heeft ervaring met werken volgens de Agile-filosofie en Scrum-methodologie. U wilt uw persoonlijke effectiviteit als Agile coach ontwikkelen om nog beter de ‘agility’ in uw organisatie vorm te geven.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training dient u in het bezit te zijn van het Agile Scrum Foundation certificaat. Daarnaast wordt enkele jaren praktische ervaring als Scrum Master of Product Owner aanbevolen.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 40 uur.

Resultaat

Na afronding van de training kunt u:

 • Een sfeer van onderling vertrouwen en een veilige omgeving creëren voor het multidisciplinaire team
 • Teamleden stimuleren en motiveren om te experimenteren en van de praktijk te leren
 • Beoordelen welke coachingsaanpak nodig is voor een team of een individu en deze toepassen
 • Werken op basis van gelijkwaardigheid, commitment creëren en
  afstemmen op het team
 • Uzelf als coach beoordelen op mate van zelfkennis, zelfvertrouwen en uw coachingsstijl uitleggen aan anderen
 • Transparant werken, situaties met open vizier benaderen en vanuit verschillende invalshoeken een vraagstuk benaderen
 • Gedrags- en denkpatronen en leerstijlen signaleren, analyseren en bespreekbaar maken
 • De juiste vragen stellen, emoties benoemen en zo nodig individuen en het team confronteren
 • Verantwoordelijkheid uit handen geven en ruimte bieden aan teamleden om invloed op de gang van zaken uit te oefenen
 • Zorgvuldig handelen en zonder oordelen of aannames teamleden stimuleren zichzelf te blijven verbeteren

Duur

De opleiding bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarvan de eerste twee aansluitend en de derde dag na een interval van een of twee weken). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.575,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting