Home » Opleidingen » DevOps Foundation

DevOps Foundation

DevOps Foundation

Bij DevOps Foundation leer je de best practices voor wendbare, betrouwbare en veilige ontwikkeling en operatie van digitale diensten.

Bij IT-organisaties is DevOps voor het optimaliseren van de ‘IT value chain’ een razend populair onderwerp. Het overstappen op multidisciplinaire teams is concreet bewijs van het opheffen van de traditionele scheiding tussen ontwikkeling en beheer. Deze teams dragen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor actualiseren en continueren van de IT-voorzieningen. Bovendien heeft dit multidisciplinaire team, dat bestaat uit ontwikkelaars, beheerders en exploitanten, rechtstreeks contact met de business.

Hoe werkt het als IT en business op gelijke voet opereren? Het komt erop aan om de samenwerking, communicatie en integratie te optimaliseren. Het gezamenlijke doel verandert niet: zorgdragen voor optimale workflows tussen ontwikkelaars en beheerders. Maar de uitvoering zal anders uitpakken. De training DevOps Fundamentals van Suerte Academy geeft een overzicht van de belangrijkste veranderingen en biedt inzicht in een professionele rol in een multidisciplinair DevOps-team.

DevOps is niet de zoveelste nieuwe methode voor IT-ontwikkeling, het is een verandering van cultuur en mentaliteit en zorgt dat IT-ontwikkeling en IT-beheer niet langer als aparte grootheden bestaan.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die behoefte hebben aan gedetailleerde kennis en inzichten in wat DevOps voor hen kan betekenen, bijvoorbeeld project- en programmamanagers, business-managers, kwaliteitszorgmedewerkers, testmanagers en IT-servicemanagers. Ook professionals die betrokken zijn bij ontwikkeling, levering en beheer van IT-services kunnen deze training bijwonen.

Niveau

MBO+

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 16 uur.

Resultaat

Na afronding van de training kunt u:

 • Beschrijven wat de opkomst van DevOps heeft veroorzaakt
 • Benoemen wat de beginselen en concepten van DevOps zijn
 • Voordelen van DevOps voor de business uitleggen
 • Het veranderde service-delivery-proces beschrijven
 • Toelichten wat test-, infrastructuur-, build- en deployment-automatisering inhouden
 • Samenhang tussen DevOps en Agile toelichten
 • Voorbeelden geven van de transformatie in organisaties van Adaptive IT naar een DevOps-model
 • Meest gebruikte en populaire DevOps-tools benoemen
 • Meedenken over kritische succesfactoren voor succesvolle toepassing van DevOps.

Duur

De opleiding bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarvan de eerste twee aansluitend en de derde dag na een interval van een of twee weken). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.425,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting