Home » Opleidingen » ITIL4 Strategic Leader

ITIL®4 Strategic Leader

ITIL4 Strategic Leader

Bij ITIL4 Strategic Leader leer je hoe je een digitale en IT-strategie op elkaar kunt afstemmen, ontwerpen, implementeren en besturen.

ITIL4 Strategic Leader is een track van twee modules die deel uitmaken van ITIL 4, de nieuwste versie van ITIL. De twee modules zijn:

 • ITIL4 Strategist Direct, Plan & Improve
 • ITIL4 Leader Digital & IT Strategy

Als ITIL4 Strategic Leader toont u aan dat u uitgebreide kennis heeft hoe ‘digital-enabled services’ de bedrijfsstrategie beïnvloeden en sturen.

Zie verder op deze pagina de speciale bootcamp aanbieding voor ITIL4 Managing Professionals

ITIL4 Stratic Leader Certification

Module 1: Strategist Direct, Plan & Improve

Deze module biedt cursisten de praktische vaardigheden die nodig zijn om een ‘leren en verbeteren’ IT-organisatie te creëren, met een sterke en effectieve strategische richting.

De module behandelt de invloed en impact van Agile en Lean manieren van werken, en hoe deze kunnen worden benut in het voordeel van een organisatie.

Het biedt beoefenaars een praktische en strategische methode voor het plannen en leveren van voortdurende verbetering met de nodige behendigheid.

De module ITIL4 Strategist Direct, Plan and Improve is gericht op managers van alle niveaus die betrokken zijn bij het vormgeven van richting en strategie of het ontwikkelen van een continu verbeterend team. Het zal zowel praktische als strategische elementen omvatten.

Daarom is het de universele module, die een belangrijk onderdeel zal zijn van zowel ITIL 4 Managing Professional als ITIL 4 Strategic Leader streams.

Module 2: Leader Digital & IT Strategy

Deze module richt zich op de afstemming van digitale bedrijfsstrategie op IT-strategie. De module behandelt ook hoe verstoring door nieuwe technologieën organisaties in elke branche beïnvloedt en hoe bedrijfsleiders hierop reageren.

Het tempo van de evolutie in de digitale wereld is nog nooit zo snel geweest en organisaties moeten flexibel zijn en zich aanpassen aan de steeds veranderende omgeving als ze hun klanten waarde willen blijven bieden en toch concurrerend willen blijven op de markt.

De module ITIL4 Leader Digital & IT Strategy voegt een nieuw perspectief toe aan de ITIL-suite en brengt de discussie rond ITIL-concepten naar een strategisch niveau onder bedrijfsleiders en aspirant-leiders.

De module helpt IT-leiders en aspirant-leiders bij het bouwen en implementeren van een effectieve IT- en digitale strategie die digitale verstoring kan aanpakken en succes kan stimuleren.

Niveau

HBO

Voorkennis

U dient in het bezit te zijn van het ITIL4 Foundation certificaat.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 24 uur.

Duur

De opleiding bestaat uit twee modules van ieder 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De trainingsdagen zijn alle 3 achter elkaar. Op de laatste trainingsdag wordt het examen afgenomen. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Data

De module ITIL4 Leader Digital & IT Strategy vindt plaats van 2 t/m 4 november in Driebergen-Zeist.

De module ITIL 4 Strategist Direct, Plan & Improve vindt plaats van 7 t/m 9 december in Driebergen-Zeist.

Prijs

Per module € 1.575,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Bootcamp

Voor ITIL4 Managing Professionals bieden we de ITIL4 Digital & IT Strategy module aan in de vorm van een korte bootcamp van 1,5 dag. Deze vorm vraagt extra zelfstudie van de cursisten, vooraf aan de training en een diepgaande voorkennis van ITIL4.

De kosten voor deze bootcamp bedragen € 995,- excl. BTW. Dit is inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie. Neem bij interesse contact op via onderstaand formulier, zodat we je kunnen informeren over de volgende startdata.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting