Home » Opleidingen » Lean IT Kaizen Lead

Lean IT Kaizen Lead

Lean IT Kaizen Lead

Bij Lean IT Kaizen Lead leer je verbetersessies te begeleiden en verbeteringen te definieren, meten, analyseren, invoeren en beheersen.

Van de huidige IT-professional wordt een helikopterview verwacht, een goed zicht op de grote lijnen en de bedrijfsstrategie. Daarbij zijn ideeën en een aanpak om continu de samenwerking tussen business en IT te verbeteren broodnodig. Om de Lean-werkwijze succesvol te maken en verbeteringen te realiseren, kunt u bij Suerte Academy de training Lean IT® Kaizen Lead volgen.

Kaizen is een oorspronkelijk Japanse methode om continu te blijven werken aan verbeteringen. Met deze methode kunt u handen en voeten geven aan Lean in uw IT-organisatie. Lean is de visie, Kaizen is het middel. Via Kaizen begrijpt u welke verspillingen u uit een werkproces kunt halen, hoe u bepaalde werkprocessen kunt standaardiseren en hoe u daardoor de werkplaats menselijker maakt.

Kaizen kan worden ingezet om in zeer korte tijd dramatische verbeteringen door te voeren, dit heet een ‘Kaizen event’. Met een team medewerkers organiseert u in een paar dagen radicale verbeteringen, past deze direct toe in de praktijk en zorgt u voor een zichtbare efficiency-slag met uw IT-organisatie.

Na Lean IT Foundation had ik behoefte aan meer verdieping in Lean Management. Door deze training kan ik nu snel en overzichtelijk een verbeterplan maken voor onze IT-afdeling.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die kennis en vaardigheden willen verkrijgen over Lean en Kaizen, zodat ze deze in kunnen zetten om succesvol verbeteringen door te voeren.

Tijdens de training Lean IT Kaizen Lead leert u hoe u Lean IT via de Kaizen-methode realiseert en wat dat voor u betekent.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training is dient u in het bezit te zijn van het Lean IT Foundation certificaat

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 24 uur.

Resultaat

Na afronding van de training kunt u:

 • Een Kaizen event organiseren
 • Een Kaizen event leiden
 • De DMAIC-methode uitleggen aan anderen
 • Problemen identificeren en definiëren
 • Een plan opstellen om meetgegevens te verkrijgen
 • De oorzaak van problemen aanwijzen
 • Verschillende verbeterinstrumenten begrijpen en toepassen
 • Een plan ontwerpen voor controle en handhaving van verbeteringen
 • De duurzaamheid van verbeteringen garanderen

Duur

De opleiding bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarvan de eerste twee aansluitend en de derde dag na een interval van een of twee weken). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.575,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting