Home » Opleidingen » SIAM Foundation

SIAM® Foundation

SIAM Foundation

Bij SIAM Foundation leer je best practices voor het integreren van de diensten van meerdere service providers tot end-to-end klantdiensten.

Service integration and management (SIAM®) is een verzameling management best practices die toepasbaar zijn in iedere omgeving waar end-to-end diensten door meerdere service providers worden geleverd.

SIAM heeft zich ontwikkeld, omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere service providers. SIAM is ontstaan vanuit de uitdagingen die behoren bij deze complexere leveringsmodellen. Het biedt governance, management, integration, assurance, and coordination om te zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Tijdens de training SIAM Foundation behandelen we de zowel voordelen als de uitdagingen en risico’s van de invoering van Service Integration and Management. Tijdens de training geven we voorbeelden van de mogelijke implementaties van structuren, governance, tooling, informatie. Ook bespreken we de benodigde processen in een SIAM ecosysteem.

Doelgroep

De training SIAM Foundation richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds werkzaam zijn met IT Service Management processen.

Daarnaast is deze SIAM certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management delivery models willen implementeren en managen.

Niveau

MBO+

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 16 uur.

Resultaat

Na afronding van de training SIAM Foundation kunt u:

 • Basisbegrippen en concepten van SIAM uitleggen.
 • Verschillende SIAM structuren voor de service integrator laag beschrijven.
 • Fasen van de SIAM implementation roadmap benoemen en de belangrijkste doelen en activiteiten van iedere fase toelichten.
 • Verschillende SIAM rollen en hun verantwoordelijkheden benoemen.
 • Verschillende practices van SIAM uitleggen.
 • Doelen en overwegingen van de belangrijkste processen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • Belangrijkste uitdagingen, hun geassocieerde risico’s en mogelijke mitigerende maatregelen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • Toegevoegde waarde van andere best practices voor SIAM uitleggen.

Duur

De training SIAM Foundation bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarvan de eerste twee aansluitend en de derde dag na een interval van een of twee weken). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Data

Geen evenementen gevonden!

Prijs

€ 1.575,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...