Home » Opleidingen » SIAM Simulation

SIAM Simulation

SIAM Simulatie

Tijdens de SIAM Simulation krijgen de deelnemers de instrumenten om onderlinge samenwerking te bouwen, te onderhouden en te verbeteren.

In deze SIAM Simulation heeft de stad Concordia de organisatie van de Global Games toegewezen gekregen en jij speelt een rol bij de organisatie. We hebben een aantal jaren om voor te bereiden en door middel van kleinere events de stad steeds verder te ontwikkelen.

Er zullen veel sporters en toeschouwers naar deze events komen. Hier doen we het voor. Ook zijn er sponsors met grote belangen. Maar de verschillende wijken van de stad hebben ook hun wensen rond bestaande en benodigde faciliteiten.

De burgemeester en wethouders zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de spelen, maar hebben hiervoor een apart organisatiecomité ingehuurd die projecten/operatie coördineert en de afspraken met de leveranciers maakt en bewaakt.

Samenwerken is de kern van de simulatie. Alle partijen (wethouders, organisatiecomité en leveranciers moeten optimaal samenwerken om de Global Games te organiseren in de stad Concordia. Dit vraag om openheid, vertrouwen en om kunnen gaan met conflicten.

Doelgroep

De simulatie levert toegevoegde waarde voor onder meer de volgende doelgroepen:

 • Organisaties die starten met (her)contracteren, aan het begin staan van een samenwerking met een (nieuwe) service integrator/service provider(s) en deze feitelijk nog moeten selecteren. Het helpt hen om de samenwerking met de juiste partners vorm te geven.
 • Organisaties die reeds een lopende samenwerking met een service integrator en/of service provider(s) hebben en deze willen verbeteren. Bijv. omdat samenwerking niet goed loopt, huidige kavelverdeling niet goed werkt of gevraagde/geleverde niet goed aansluit.
 • Leveranciers die hun service integrator capabilities willen ontwikkelen (bijv. om deze commercieel in de markt aan te bieden). Het gaat er dan om hoe een high performance samenwerking in hun propositie op te nemen en daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Resultaat

Samenwerking selecteer je niet, die moet je bouwen. Een high performance samenwerking is gebaseerd op wederzijdse toegevoegde waarde en wederzijds vertrouwen. Dit is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Tijdens deze simulatie bouwen we met alle deelnemers aan de samenwerking, krijgen de deelnemers een aantal instrumenten om de samenwerking te verbeteren en te onderhouden en leren de deelnemers hoe deze instrumenten na de simulatie zelf te gebruiken.

Duur

De simulatie kan gespeeld worden in een tijdsbestek van een halve tot een hele dag, afhankelijk van het aantal ronden dat wordt doorlopen. De simulatie kan ook geïntegreerd worden in een meerdaagse training rond SIAM of Regie.

Prijs

Neem contact met ons op voor een maatwerk offerte.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  Loading...