Agile Scrum Master

Wat is de dagindeling?

Dag 1:
We behandelen de Agile-filosofie en de mindset die het vraagt van de deelnemers. Wat betekent het werken met continue wijzigingen en verbeteringen van het product en het proces? We leggen andere frameworks naast de Agile-aanpak, zoals Waterfall, Crystal, Lean, XP, DevOps. Ook de toepassing van Agile in ITSM komt aan bod. De specifieke rol van de scrummaster wordt uiteengezet met toelichting van verantwoordelijkheden, takenpakket, probleemaanpak, instrumenten. Belangrijk voor de scrummaster is de omgang met het team. Wanneer treedt u op als intermediair en wanneer als coach? We oefenen met cases en geven u richtlijnen om het team te blijven uitdagen.

Dag 2:
De Agile-aanpak bestaat uit inschattingen maken, planning bijhouden, monitoren van het proces en in control zijn. Het ‘backlog’ is een instrument waarin o.m. wordt vastgelegd wat de ‘Definition of Done’ is. Ook ‘user stories’ worden in het backlog bijgehouden. De Agile-planning omvat de ‘roadmap’, de release- en sprintplanning. Welke rol speelt de scrummaster hierin? Andere instrumenten worden toegelicht: de inschatting voor de werkwijze van het team, berekenen van de ROI, wanneer er over ‘roadblocks’ en omleidingen moet worden gecommuniceerd, de functie van de ‘burn-down charts en ‘information radiators’. Met elkaar bespreken en oefenen we complexe projecten, waarin we de grenzen van werken met Agile en een scrumteam verkennen. Als laatste kijken we wat er nodig is om de Agile-principes toe te passen in een organisatie.


Dag 3:
In de ochtend behandelen we vragen en opmerkingen die deelnemers hebben voorbereid. Wat is blijven liggen pakken we op en we kijken naar de exameneisen.
’s Middags bereiden we het examen voor via een proefexamen en evalueren gezamenlijk. Deelnemers krijgen uitleg en tips over het examen. Daarna vindt het officiële examen plaats.

Welke onderwerpen behandelen we?

 1. Uitleggen wat de Agile-principes zijn en welke mindset dat vraagt
 2. Werken met het proces van voortdurend verbeteren van een product of dienst
 3. Herkennen welke andere frameworks er zijn naast Agile
 4. Analyseren wat de rol van de scrummaster is en welke instrumenten ter beschikking staan
 5. Toepassen hoe u het team begeleidt en ondersteunt vanuit uw rol als scrummaster
 6. Werken met de verschillende onderdelen uit de Agile-filosofie: inschatten, plannen, monitoren en controleren
 7. Communiceren over de voortgang over het proces met stakeholders
 8. Complexe projecten en de grenzen van Agile analyseren
 9. Uitleggen wat Agile betekent voor een organisatie, hoe zelfsturing tot stand komt en welke veranderingen er in mentaliteit en cultuur
  nodig zijn.

Aanmelden

  Datum training

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon

  Bericht

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading…

  juni 2024
  september 2024
  december 2024
  Geen evenementen gevonden!

  Datum

  23 - 25 dec 2024

  Tijd

  09:00 - 17:00

  Locatie

  Oud Ade
  Categorie

  Organisator

  Suerte
  QR code