Home » Opleidingen » OCM Trainingen

OCM Trainingen

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging; verandering is dan ook de enige constante. Dat organisatieverandering complex is weten we allemaal. De onderlinge relaties tussen de medewerkers op de werkvloer, de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de ondersteunende technologie: een wijziging in een detail kan al grote gevolgen hebben. Vaak onderschatten organisaties de gevolgen en zetten niet of onvoldoende mensen en middelen in om het traject te begeleiden. Onze OCM trainingen brengen hier verandering in.

Het vakgebied van organisatieverandering is overkoepelend en interdisciplinair. Het verbindt zowel ‘harde’ faciliteiten als ‘zachte’ veranderingen in de cultuur en rolverdeling van mensen. De Body of Knowledge (CMBoK) van het Change Management Institute onderscheidt zich door de integrale aanpak en multidisciplinaire benadering van het vakgebied.

Lees ook ons artikel ‘De vele facetten van organisatieverandering‘ op LinkedIn.

Change Management

OCM Trainingen

Change Management Foundation

Tijdens de training Change Management Foundation gaan we in op dit interdisciplinaire karakter en behandelen we de overlap met andere disciplines. We nemen resultaten vanuit wetenschappelijke onderzoeken én ervaring met veranderingstrajecten in verschillende organisaties mee. We besteden aandacht aan weerstanden en gedrag van medewerkers, we laten zien hoe belangrijk de rol is van project- en programmamanagers voor een gestructureerde en transparante aanpak.

In-company

In-company biedt de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van uw organisatie. Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij u de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Consultancy

Suerte Associates biedt consultancy en implementatie services voor de invoering van OCM in uw organisatie. Onze transitiemanagers besteden hierbij veel aandacht aan de organisatorische verandering, omdat de implementatie van OCM grote impact heeft op alle betrokken stakeholders.