Home » Opleidingen » FitSM Trainingen

FitSM® Trainingen

(incl. examen- en doorgangsgarantie)

Bij onze FitSM trainingen leer je de kennis en vaardigheden om je taken voor het beheer en exploitatie van IT-diensten effectief te kunnen uitvoeren.
FitSM is een pragmatische, lichtgewicht standaard voor IT service management. Het is modulair en biedt praktische hulpmiddelen voor implementatie door middel van sjablonen, voorbeelden, handleidingen, maturity assessment en een formeel trainings- en certificeringsschema.

In tegenstelling tot concurrerende frameworks en standaarden zijn alle onderdelen van de FitSM-familie vrij beschikbaar. FitSM is compatibel met de IT Infrastructure Library (ITIL) en de internationale norm ISO/IEC.
FitSM® is a registered trademark of ITEMO e.V.

FitSM® Certificering

Een gestructureerd trainingsschema ondersteunt FitSM, met examens en certificering door APMG, een toonaangevende wereldwijde certificeringsorganisatie. Drie niveaus en in totaal vier trainingen vormen het programma.

FitSM® Foundation

Bij de FitSM Foundation training leer je de doelstellingen, sleutelconcepten en vereisten van de 14 service management processen.

Tijdens de training behandelen we de concepten, voordelen en uitdagingen van service management, bespreken we ondersteunende tools en hoe we processen inrichten, me-ten en verbeteren. We kijken naar verschillende soorten federatie en welke aanpak van service management het beste past. En we gaan inhoudelijk in op de onderdelen van de 14 service management processen.

FitSM® Service Operation & Control

Bij de FitSM Service Operation & Control training leer je alle details van de 6 processsen voor Service Operation & Control.

Tijdens de training behandelen we de doelstelling, belangrijkste concepten, vereisten, de inputs, activiteiten en outputs, de typische rollen en de belangrijkste praktische implementatie-aspecten van de volgende processen: Incident & Service Request Ma-nagement, Problem Management, Configuration Management, Change Management, Release & Deployment Management en Continual Service Improvement.

FitSM® Service Planning & Delivery

Bij de FitSM Service Planning & Delivery training leer je alle details van de 8 processsen voor Service Planning & Delivery.

Tijdens de training behandelen we de doelstelling, belangrijkste concepten, vereisten, de inputs, activiteiten en outputs, de typische rollen en de belangrijkste praktische implementatie-aspecten van de volgende processen: Service Portfolio Management, Service Level Management, Service Report Management, Service Availability & Continuity Management, Capacity Management, Information Security Management, Customer Relationship Management, Supplier Relationship Management.

FitSM® Expert

Bij de FitSM Expert training leer je de planning en implementatie van services en bewaken, beoordelen en verbeteren van dienstverlening.

Tijdens de training behandelen we de kaders en standaarden met betrekking tot IT-servicemanagement en de organisatorische context van het leveren en beheren van services. Ook gaan we uitgebreid in op het managen van organisatieverandering en het ontwerp en transitie van nieuwe of gewijzigde diensten. Het uitvoeren van capaciteiten- en volwassenheidsbeoordelingen en management reviews.

In-Company

In-company biedt de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van uw organisatie. Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij u de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Consultancy

Suerte biedt consultancy en implementatie services voor de invoering van FitSM in uw organisatie. Onze transitiemanagers besteden hierbij veel aandacht aan de organisatorische verandering, omdat de implementatie van FitSM grote impact heeft op alle betrokken stakeholders.

Deze bedrijven gingen u voor

Contactformulier

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...

  Opleidingsadvies

  Arjan-van-der-Poel-1
  Arjan van der Poel
  Oprichter/eigenaar
  Heeft u behoefte aan opleidingsadvies? Neem dan snel contact op!
  Waarom kiezen voor suerte?

  Voorwaarden

  Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze trainingen en workshops.

  Wij bieden deelnemers examengarantie. Mocht u niet slagen voor het examen, dan kunt u geheel kosteloos aan de herkansing deelnemen.