Home » Opleidingen » Certified Outsourcing Specialist

Certified Outsourcing Specialist

Certified Outsourcing Specialist

Bij Certified Outsourcing Specialist leer je regie best practices voor iedere fase van de sourcing lifecycle van strategie tot operatie.

Outsourcing is voor veel organisaties een manier om werkzaamheden, die niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoren, uit te besteden aan daarin gespecialiseerde dienstverleners. Voorbeelden van bellen naar een IT-helpdesk in Zuid-Afrika of India zijn er legio.

Omdat de rolverdeling verschuift, verandert ook de verhouding tussen klant en leverancier. Vanwege de uitbesteding houdt het bedrijf een vorm van regie (governance) over de IT-dienstenlevering. Dat komt vaak ten goede aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Welke afspraken maak je over kosten, contracten, leverantie, service-windows en dergelijke? Hoe draag je de kennis van de latende partij naar de ontvangende dienstverlener over? Wat gebeurt er tijdens de transitieperiode en hoe vul je dan de leverantie van de diensten tijdelijk in?

Tijdens de training Certified Outsourcing Specialist van Suerte Academy gaan we in op de veranderde verhoudingen, de rolverdeling, de overbrugging, regievoering over alle processen. We gebruiken daarvoor zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden en oefenen met wat we tijdens de trainingsdagen leren.

Ik werk al enige tijd mee aan de transitie van een omvangrijk uitbestedingsproject. Nu begrijp ik veel beter waarom het zo’n complex geheel is.

Doelgroep

De training richt zich op professionals die een rol spelen aan de klanten- of leverancierskant binnen de regiefunctie van (uitbestede) IT dienstverlening.

De trainers voor Sourcing Governance Foundation hebben allemaal kennis en praktijkervaring met het uitbesteden van IT-diensten en de regieorganisatie.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 24 uur.

Resultaat

Na afloop van deze training kunt u de:

 • belangrijkste concepten van outsourcing en regie herkennen en begrijpen;
 • veranderende rol van diverse teams en afdelingen begrijpen;
 • uitdagingen van implementeren en aansturen van een regiefunctie begrijpen;
 • terminologie en definities gerelateerd aan outsourcing en regie begrijpen;
 • voorwaarden voor het inrichten van een regieorganisatie invullen;
 • gevolgen voor de medewerkers betrokken bij het outsourcingsproces inschatten;
 • contractonderhandelingen en voorwaarden voor IT-dienstverlening begrijpen.

Duur

De opleiding bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarvan de eerste twee aansluitend en de derde dag na een interval van een of twee weken). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 2.180,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...