Change Management Practitioner

Wat is de dagindeling?

Dag 1:
We introduceren Kaizen, de koppeling met Lean IT en de concepten Kaikushin and Kaikaku. De DMAIC-methode uit Six Sigma komt aan bod en we leggen uit welke ‘mindset’ er nodig is om Kaizen als methode succesvol te gebruiken. We kijken naar de teamrollen en selectiecriteria voor een Kaizen-team. Welke initiatieven kunt u nemen ter verbetering van processen? Hoe organiseert u een Kaizen event en hoe creëert u daarvoor draagvlak in de organisatie? Om meer inzicht te krijgen in problemen in uw organisatie maken we gebruik van de A3-methode, ontwikkeld door Toyota voor Lean-organisaties. We kijken naar de doelen van deze methode, de verschillende stappen die nodig zijn om het probleem aan alle kanten te onderzoeken en hoe u de stappen vastlegt. Ook de communicatie in de organisatie volgens het piramideprincipe komt aan bod.

Dag 2:
We definiëren een probleem uit de praktijk en bepalen met elkaar wie de probleemeigenaar is. We onderzoeken de scope van het probleem en identificeren de ‘stem’ van de klant daarin. In grote lijnen leggen we daar de Kaizen-methode overheen. We meten de ‘value stream map’ en bepalen hoe we aan de meetgegevens komen. Ook kijken we naar de ‘quick wins’ uit de meetgegevens. De kwaliteit van data kan op maar liefst 7 verschillende manieren worden bepaald. We onderzoeken de mogelijkheden en zetten de uitkomsten in een matrix van oorzaak en gevolg. Via de FMEA (Failure Mode Effects Analysis) bekijken we een ontwerp voor verbetering om potentiële fouten boven water te krijgen.


Dag 3:
Tijdens deze derde dag gaan we in op oplossingen en best practices daarvan in IT-organisaties. Waar liggen mogelijkheden voor verbetering, hoe genereer je ideeën daarvoor en met welke technieken bepaal je de prioriteit van oplossingen? Daarnaast komt ook de duurzaamheid van een oplossing aan bod en het meten van de verbeteringen. We bespreken typen documentatie en planvorming voor continu verbeteren. Als laatste gaan we in op de communicatie naar stakeholders. We bereiden het examen voor, deelnemers krijgen uitleg en tips. ‘s Middags wordt het officiële examen afgenomen.

 

Welke onderwerpen behandelen we?

 1. Een Kaizen event organiseren
 2. Een Kaizen event leiden
 3. De DMAIC-methode uitleggen aan anderen
 4. Problemen identificeren en definiëren
 5. Een plan opstellen om meetgegevens te verkrijgen
 6. De oorzaak van problemen aanwijzen
 7. Verschillende verbeterinstrumenten begrijpen en toepassen
 8. Een plan ontwerpen voor controle en handhaving van verbeteringen
 9. De duurzaamheid van verbeteringen garanderen

Aanmelden

  Datum training

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon

  Bericht

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading…

  juni 2024
  september 2024
  december 2024
  Geen evenementen gevonden!

  Datum

  17 - 19 jun 2024

  Tijd

  09:00 - 17:00

  Locatie

  Oud Ade
  Vennemeer 41a

  Organisator

  Suerte Academy
  Telefoon
  +31 85 401 36 84
  Email
  info@suerte-academy.nl
  QR code