DevOps Professional

Wat is de dagindeling?

Dag 1:
We starten de eerste dag met de basisconcepten van DevOps. We behandelen de historische ontwikkeling van DevOps, de relatie met Lean en Agile, de voordelen van DevOps, maar ook enkele misopvattingen van DevOps. ’s Middags komen de principes aan bod. We praten over value streams, deployment pipeline, version control, configuration management en de definition of done. En we gaan in op practices als automation, continuous improvement, visual management, verminderen van bottlenecks en work-in-progress.

Dag 2:
In de ochtend kijken we naar de situaties en condities waarin adoptie van DevOps mogelijk is. En naar de beperkingen die adoptie in de weg staan. We bespreken de benodigde mindset, rollen en competenties die nodig zijn om succesvol te zijn met DevOps. Vervolgens behandelen we de ‘First Way’ (Flow): technieken die nodig zijn om een deployement pipeline te creëren, testprocessen te automatiseren en de optimale branching strategy te kiezen. De ‘Second Way’ gaat over feedback in het proces en hier behandelen we zaken als: feature toggles, launching guidance requirements, readiness reviews, hypothesis driven development, A/B testing, etc.


Dag 3:
De ochtend van de derde dag staat in het teken van de ‘Third Way’ en gaan we in op kennis delen, experimenteren en continu verbeteren. Hoe doe je bijv. een ‘blameless post mortem’? En wat zijn ‘Simian Army Monkeys’? Tot slot bespreken we op welke wijze security en change management geintegreerd worden in de deployement pipeline en hoe je omgaat met compliancy. ’s Middags bereiden we het examen voor via een proefexamen en bespreken vragen en opmerkingen. Deelnemers krijgen uitleg en tips over het examen. Daarna vindt het officiële examen plaats.

Welke onderwerpen behandelen we?

 1. Basisbegrippen, principes en key practices van DevOps.
 2. Praktische toepassing en adoptie van DevOps in organisaties.
 3. De ‘Three Ways’ (Flow, Feedback en Continual Learning and
  Experimentation).
 4. Integratie van security en change management in DevOps

Aanmelden

  Datum training

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon

  Bericht

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading…

  juni 2024
  september 2024
  december 2024
  Geen evenementen gevonden!

  Datum

  17 - 19 jun 2024

  Tijd

  09:00 - 17:00

  Locatie

  Oud Ade

  Organisator

  Suerte
  QR code