Home » Opleidingen » DevOps Coach

DASA DevOps Coach

DevOps Coach

Bij DASA DevOps Coach leer je individuele coaching, team coaching en het begeleiden van organisaties bij hun ‘DevOps transformation journey.

Naast de relevante tooling- en technologiecomponent, brengt DevOps vooral een culturele verschuiving met zich mee naar een nieuwe mindset, gedragingen, een nieuwe organisatie en een nieuwe manier van werken. Organisaties die de essentie van DevOps niet echt begrijpen, eindigen met transformationele mislukkingen, die vaak wegleiden van de waarde van DevOps.

De training DASA DevOps Coach breidt de vaardigheden van elke professional in een DevOps-omgeving uit om teamleden, leiderschap en andere belanghebbenden in de organisatie te helpen bij het toepassen van DevOps-concepten en -principes binnen hun organisatie.

Doelgroep

De training DASA DevOps Coach richt zich op professionals die ‘medewerkers, teams en organisaties willen begeleiden bij hun ‘DevOps Transformatie Journey’.

DevOps Coaches spelen een belangrijke rol bij de culturele verandering die nodig is om DevOps succesvol te laten zijn.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training is dient u in het bezit te zijn van het DASA DevOps Fundamentals of een vergelijkbaar certificaat. Ervaring in het werken in een Lean, Agile of DevOps omgeving wordt op prijs gesteld.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 40 uur. Deze tijd is nodig voor het bestuderen van de stof, maken van de huiswerkopdrachten en voorbereiding op het examen.

Tijdens deze training ga je concreet aan de slag met individuele en teamcoaching. Dus niet alleen concepten, maar zelf aan de slag.

Onderwerpen

 • Program Overview
 • DevOps Journey – A Quick Preview
 • DevOps Coaching for Performance & Change
 • Being a DevOps Coach
 • Team Coaching
 • DevOps Coach Transformation Journey

Resultaat

Na afronding van de training DASA DevOps Coach kunt u:

 • DASA DevOps Principles als fundament voor culturele verandering toepassen
 • Mindset en rol van een DevOps Coach begrijpen en als zodanig handelen
 • DevOps professionals en teams coachen naar een hogere performance
 • Coaching, Mentoring, Facilitation en Consulting modes toepassen
 • GROW-model als effectief hulpmiddel voor coaching toepassen
 • DevOps Transformation Journey business case en plan maken
 • Feedback geven, ontvangen en een feedback cultuur creëren
 • Stimuleren van een cultuur voor continuous improvement
 • Acteren binnen en tussen cross cultural teams
 • Coachen voor zowel prestatie als verandering

Duur

De opleiding bestaat uit 4 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Tussen de trainingsdagen zit steeds een periode van minimaal 1 week voor studie en voorbereiding. Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 2.100,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Data

De eerstvolgende training start op maandag 27 september 2021 (van 13.00 tot 16.30 uur). De overige trainingsdagen (dagdelen) zijn 1, 4, 8, 11, 15, 18 en 22 oktober 2021. De training wordt geheel online gegeven.

Ook start er een training op maandag 22 november 2021 (van 13.00 tot 16.30 uur). De overige trainingsdagen (dagdelen) zijn 26, 29 november, 3, 6, 10, 13 en 17 december 2021. We hopen deze training fysiek te kunnen verzorgen (afhankelijk van coronasituatie).

Opmerking: we kiezen bewust voor een spreiding van de training over meerdere weken om cursisten de gelegenheid te geven om zich goed voor te bereiden op de sessies en de thuisopdrachten te kunnen maken.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting