Home » Opleidingen » ISO 27001 Foundation]

ISO 27001 Foundation

ISO27001 Foundation

Bij ISO 27001 Foundation leer je een Information Security Management System en benodigde security controls te ontwerpen en implementeren.

In de training ISO 27001 Foundation leren de deelnemers zowel de best practices voor het implementeren en managen van een Information Security Management System (ISMS) zoals gespecificeerd in ISO/IEC 27001 as de best practices voor het implementeren van de information security controls (maatregelen) zoals beschreven in de elf domeinen van ISO/IEC 27002.

De training behandelt ook hoe ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002 zich verhouden met ISO/IEC 27003 (Guidelines for the implementation of an ISMS), ISO/IEC 27004 (Measurement of information security) and ISO/IEC 27005 (Risk Management in Information Security).

Doelgroep

De training ISO 27001 Foundation is geschikt voor eenieder die betrokken is (of wil zijn) bij de implementatie en het beheer van de wereldwijd geaccepteerde informatiebeveiligingsstandaard ISO/IEC 27001.

Niveau

MBO+

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 16 uur.

Resultaat

Na afronding van de training ISO 27001 Foundation:

 • begrijpt u de implementatie van een Information Security Management System conform de specificatie in ISO/IEC 27001.
 • begrijpt u de relatie tussen een Information Security Management System, inclusief risicomanagement, maatregelen en compliance met de eisen en wensen van de verschillende stakeholders in de organisatie.
 • kent u de concepten, aanpakken, standaarden, methodes en technieken die het mogelijk maken om een Information Security Management System effectief te managen.
 • heeft u de benodigde kennis om bij te dragen aan de implementatie van een Information Security Management System (ISMS) zoals gespecificeerd in ISO/IEC 27001.

Duur

De training ISO 27001 Foundation bestaat uit 2 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.250,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...