Home » Opleidingen » ISO 27001 Practitioner

ISO 27001 Practitioner

ISO27001 Practitioner

Bij ISO 27001 Practitioner leer je een Information Security Management System en benodigde security controls te ontwerpen en implementeren.

De training ISO 27001 Practitioner biedt de deelnemers een verdieping op de kennis die is opgedaan bij de ISO/IEC 27001 Foundation training. De kandidaat kent de inhoud van de ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002 standaarden en is bekend met alle onderdelen van het Information Security Management System (ISMS) en de maatregelen van de elf domeinen van ISO/IEC 27002.

In deze training leert de kandidaat om deze fundamentals toe te passen in echte business scenario’s. Aan de hand van diverse cases wordt gekeken wat de beste wijze van implementeren is en hoe om te gaan met situaties die implementatie bemoeilijken. Daarnaast wordt ook dieper in gegaan op de standaard ISO/IEC 27005 (Risk Management).

Doelgroep

De training ISO27001 Practitioner is geschikt voor iedereen (managers, consultants, auditors) die verantwoordelijk is voor implementatie, onderhoud, operatie en ondersteuning van een Information Security Management System in een organisatie.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training dient u in het bezit te zijn van het ISO/IEC 27001 Foundation certificaat.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 24 uur.

Resultaat

Na afronding van de training ISO27001 Practitioner kunt u:

 • de principes van information security policy, scope, objectives en processen toepassen op een specifieke organisatiecontext.
 • de principes van risicomanagement, inclusief risico-identificatie, analyse en evaluatie toepassen en kunt u de juist risico-aanpak en maatregelen voorstellen om information security risico’s te beperken en bedrijfsdoelen te ondersteunen.
 • geïmplementeerde risico-aanpakken en maatregelen analyseren en evalueren om zo hun effectiviteit te beoordelen en om verbetervoorstellen voor te dragen.
 • effectiviteit van een Information Security Management System analyseren en evalueren door middel van interne audit en management review om zo haar toepasbaarheid, adequaatheid en effectiviteit continu te verbeteren.
 • toepasbaarheid, adequaatheid en effectiviteit van vastgelegde documentatie en records, zoals vereist door ISO/IEC 27001evalueren.
 • juiste correctieve acties identificeren en toepassen om te zorgen dat een Information Security Management System conform ISO/IEC 27001 blijft functioneren.

Duur

De training ISO27001 Practitioner bestaat uit 2 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur (waarbij tussen deze dagen een interval van minimaal een week wordt aangehouden). Op de laatste middag wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.425,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...