ITIL®4 Foundation

ITIL4 Foundation

Bij ITIL4 Foundation leer je de nieuwste best practices voor service management met focus op business value en digital transformation.

ITIL®4 Foundation is de basistraining voor ITIL-certificering in IT Service Management (ITSM). De training is opgezet als een introductie tot ITIL 4 en biedt een nieuwe kijk op IT Service Management door middel van een Service Value System. ITIL4 actualiseert IT Service Management door opnieuw vorm te geven aan best practices voor ITSM in de bredere context van klantervaring, waardestromen en digitale transformatie. Een belangrijk onderdeel van de training is het koppelen van ITIL aan nieuwe werkwijzen, zoals Lean, Agile en DevOps.

Deze tweedaagse training bereidt je voor op het examen voor het ITIL4 Foundation-certificaat. Aan het einde van deze training is er inzicht in de richtlijnen van ITIL4, de Service Value Chain, de vier dimensies van Service Management en de link tussen ITIL4 en andere best practices, zoals Lean IT, Agile en DevOps. Het ITIL4 Foundation-certificaat is vereist om modules te kunnen volgen die leiden tot de ITIL Master-kwalificatie. Dat zijn ITIL Managing Professional-modules en ITIL Strategic Leader-modules.

Niveau

MBO+

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 16 uur.

Resultaat

Na afronding van ITIL4 Foundation met het examen heeft u kennis van en inzicht in:

 • Structuur en voordelen van ITIL
 • Belangrijkste servicemanagement concepten
 • Vier dimensies van servicemanagement
 • Doel en de componenten van het ITIL service-waardesysteem
 • Leidende principes (adopteren en aanpassen)
 • Activiteiten binnen de service-waardeketen en de onderlinge relaties
 • Kennis en begrip van de belangrijkste werkwijzen

Duur

De opleiding bestaat uit 2 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Een of twee weken na de training wordt het examen afgenomen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.050,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting