Home » Opleidingen » Lean Trainingen

Lean Trainingen

(incl. examen- en doorgangsgarantie)

Bij onze Lean Trainingen leer je de best practices voor customer focus, value stream analysis, flow, pull en continuous improvement.
In IT-organisaties staat de klanttevredenheid bovenaan. Medewerkers willen de klant waar voor hun geld bieden en de beste ondersteuning geven aan de bedrijfsprocessen. Ideeën om de bedrijfsprocessen te verbeteren vanaf de werkvloer geven de productiviteit een boost. Medewerkers worden ‘meedenkers’.

Lean IT betekent een efficiëntieslag en gaat ‘verspilling’ van tijd en geld tegen. Aandacht voor de werkprocessen en hoe medewerkers deze uitvoeren en aanpakken komt vooraan te staan. Een IT-organisatie die Lean heeft omarmd kan verbetervoorstellen die zowel van onderaf als van bovenaf komen, met elkaar in overeenstemming brengen.

Lean Certificering

Er zijn diverse organisaties die Lean certificeringen aanbieden, zoals: EXIN, APMG en PeopleCert. Alle drie bieden zij de Lean IT certificeringen van de voormalige Lean IT Association (LITA).

Voor Lean Six Sigma bieden EXIN en APMG de certificeringen van de Lean Six Sigma Academy (LSSA). PeopleCert biedt hier de certificeringen van de International Association for Six Sigma Certification (IASSC).

Onze trainingen kunnen u voorbereiden op ieder van deze certificeringen. We kijken graag samen met u welke certificering het beste bij u past.

Lean IT Foundation

Tijdens de Lean IT Foundation training behandelen we het belang van klantwaarde, de processen die deze waarde leveren en hoe deze te verbeteren, de manier om prestaties te managen, de vereiste houding en gedrag en mindset voor continue verbetering.

Lean IT Kaizen

Tijdens de Lean IT Kaizen training doorlopen we alle stappen van de DMAIC-cycle aan de hand van concrete cases. We definiëren het probleem, verzamelen de benodigde data, analyseren de data en komen met concrete verbetervoorstellen. Tot slotte bewaken we de voortgang en borgen de resultaten in de organisatie.

Lean IT Leadership

Tijdens de Lean IT Leadership training behandelen we de principes van lean leadership, self-development en de ontwikkeling en ondersteuning van anderen, continuous impro-vement in teams, definiëren en communiceren van een lean visie en doelen, begeleiden van een Lean-transformatie in de eigen organisatie.

Lean Six Sigma

Yellow Belt

Bij de Lean Six Sigma Yellow Belt training leer je de basisprincipes van Lean Six Sigma en de belangrijkste Lean Six Sigma instrumenten.

Tijdens de training behandelen we het verbeteren van de operationele prestaties binnen een bepaalde afdeling of fabriekslijn. Denk hierbij aan het verkorten van doorlooptijden, het oplossen van problemen of het verbeteren van de kwaliteit. Verbeteringen kunnen betrekking hebben op 5S, het implementeren van visuele managementtechnieken of het bijdragen aan de ontwikkeling van standaarden.

Lean Six Sigma

Orange Belt

Bij de Lean Six Sigma Orange Belt training leer je de basisprincipes van Lean Six Sigma en de belangrijkste Lean Six Sigma instrumenten.

Tijdens de training behandelen we het verbeteren van de operationele prestaties binnen een bepaalde afdeling of fabriekslijn. Ten opzichte van de Yellow Belt training gaan we dieper in op het in kaart brengen en verbeteren van waardestromen. Ook zullen we uitge-breider stil staan bij statische methoden voor procesverbetering.

In-Company

In-company biedt de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van uw organisatie. Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij u de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Consultancy

Suerte biedt consultancy en implementatie services voor de invoering van Lean in uw organisatie. Onze transitiemanagers besteden hierbij veel aandacht aan de organisatorische verandering, omdat de implementatie van Lean grote impact heeft op alle betrokken stakeholders.

Deze bedrijven gingen u voor

Contactformulier

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...

  Opleidingsadvies

  Arjan-van-der-Poel-1
  Arjan van der Poel
  Oprichter/eigenaar
  Heeft u behoefte aan opleidingsadvies? Neem dan snel contact op!
  Waarom kiezen voor suerte?

  Voorwaarden

  Onze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze trainingen en workshops.

  Wij bieden deelnemers examengarantie. Mocht u niet slagen voor het examen, dan kunt u geheel kosteloos aan de herkansing deelnemen.