SIAM Professional

Wat is de dagindeling?

Dag 1
In de ochtend starten we met een korte introductie over uitbesteding in het algemeen. Deze is gebaseerd op het IAOP® Outsourcing Body of Knowledge. We behandelen de outsourcing lifecycle, de drivers, de voordelen en uitdagingen van uitbesteding. Ook bespreken we de outsourcing business case en het capability assessment. Vervolgens gaan we in op de doelstelling en toegevoegde waarden van een SIAM aanpak en de business drivers van SIAM. We vergelijken de verschillende SIAM lagen en structuren en kijken naar hun voordelen en nadelen. Ook de verschillende rollen en verantwoordelijkheden in een SIAM ecosysteem worden toegelicht. Tot slot kijken we naar de SIAM implementation roadmap, maken we onderscheid tussen de vier verschillende fasen van implementatie en belichten we de belangrijkste doelen, triggers, inputs, activiteiten en outputs van iedere fase.

Dag 2
Op de tweede dag verkennen we de vier practices van SIAM, te weten: ‘managing cross-functional teams’, ‘integrating processes across service providers’, ‘enable and report on end-to-end services’ and ‘creating a tooling strategy’. We bespreken zowel deze uitdagingen en de best practices om hier succesvol mee om te gaan. Gedurende de middag duiken we de diepte in met de processen van SIAM en verkennen we de overwegingen van ieder proces in relatie tot service integratie in een multi-vendor omgeving.

Dag 3
Deze dag besteden we de ochtend aan de uitdagingen en risico’s gerelateerd aan onderwerpen als: building the business case, culture, collaboration and cooperation, level of control and ownership, security, measuring success, building trust, eliminating micro-management and commercial challenges. ’s Middags bereiden we het examen voor via een proefexamen en bespreken vragen en opmerkingen. Deelnemers krijgen uitleg en tips over het examen. Daarna vindt het officiële examen plaats.

 

Welke onderwerpen behandelen we?

 1. De basisbegrippen en concepten van SIAM uitleggen.
 2. De verschillende SIAM structuren voor de service integrator laag beschrijven.
 3. De fasen van de SIAM implementation roadmap benoemen en de belangrijkste doelen en activiteiten van iedere fase toelichten.
 4. De verschillende SIAM rollen en hun verantwoordelijkheden benoemen.
 5. De verschillende practices van SIAM uitleggen.
 6. De doelen en overwegingen van de belangrijkste processen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 7. De belangrijkste uitdagingen, hun geassocieerde risico’s en mogelijke mitigerende maatregelen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 8. De toegevoegde waarde van andere best practices voor SIAM uitleggen.

Aanmelden

  Datum training

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon

  Bericht

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading…

  april 2024
  juli 2024
  oktober 2024
  Geen evenementen gevonden!

  Datum

  19 - 22 apr 2024

  Tijd

  09:00 - 17:00

  Locatie

  Oud Ade
  Categorie

  Organisator

  Suerte Academy
  Telefoon
  +31 85 401 36 84
  Email
  info@suerte-academy.nl
  QR code