Home » Opleidingen » SIAM Trainingen » SIAM Professional

SIAM® Professional

SIAM Professional

Bij SIAM Professional leer je hoe je service integratie in jouw organisatie kunt analyseren, ontwerpen, implementeren, bewaken en verbeteren.

Service integration and management (SIAM®) is een verzameling management best practices die toepasbaar zijn in iedere omgeving waar end-to-end diensten door meerdere service providers worden geleverd.

SIAM heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere service providers. SIAM is ontstaan vanuit de uitdagingen die behoren bij deze complexere leveringsmodellen. Het biedt governance, management, integration, assurance, and coordination om te zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Tijdens de training SIAM Professional behandelen we de zowel voordelen als de uitdagingen en risico’s van de invoering van Service Integration and Management. Tijdens de training geven we voorbeelden van de mogelijke implementaties van structuren, governance, tooling, informatie. Ook bespreken we de benodigde processen in een SIAM ecosysteem.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds werkzaam zijn met IT Service Management processen.

Daarnaast is deze SIAM certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management delivery models willen implementeren en managen.

Niveau

HBO

Voorkennis

Voor deze training dient de cursist in het bezit te zijn van het SIAM Foundation certificaat.

Studiebelasting

Voor deze training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 60 uur. Deze tijd is nodig voor het bestuderen van de stof, maken van de huiswerkopdrachten, maken van de eindpresentatie en voorbereiding op het examen.

Resultaat

Na afronding van deze training kunt u:

 • Elementen van een SIAM governance framework ontwerpen
 • Huidige situatie (services, groupings, providers, market) analyseren
 • Sleutelelementen van een SIAM strategie definiëren
 • Een gedetailleerd SIAM model ontwerpen
 • SIAM implementatie plannen
 • Verschillende scenario’s van een SIAM implementatie toelichten
 • Organisatieverandermanagement toepassen
 • SIAM ecosysteem besturen, borgen en verbeteren
 • SIAM practices in de praktijk toepassen

Duur

De opleiding bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Tussen de trainingsdagen zit steeds een periode van minimaal 2 weken voor studie en voorbereiding.

Na de cursusdagen wordt in overleg met de cursisten een halve dag gepland voor de eindpresentatie én een halve dag voor het examen.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Prijs

€ 1.995,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn ‘all inclusive’, er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Links

Contact

  Indien u zich wilt inschrijven, meer informatie wilt of de uitgebreide brochure wilt ontvangen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoon  Toelichting

  U kunt hier onze privacyverklaring inzien.

  Loading...