Home » Opleidingen » SIAM Trainingen

SIAM Trainingen

Bij onze SIAM Trainingen leer je de best practices voor integratie van diensten van meerdere service providers tot end-to-end diensten die waarde toevoegen voor jouw klanten.

Service Integration and Management (SIAM®) heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere service providers. SIAM is ontstaan vanuit de uitdagingen die behoren bij deze complexere leveringsmodellen. Het biedt governance, management, integration, assurance, and coordination om te zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Bekijk onze video op Youtube waarin we uitleggen wat service integratie is.

SIAM Trainingen

SIAM Foundation

Bij de training SIAM Foundation behandelen we zowel de voorde- len als de uitdagingen en risico’s van de invoering van Service Inte- gration and Management. Tijdens de training geven we voorbeelden van de mogelijke implementaties. Ook bespreken we de benodigde governance, informatie, processen en tooling in een SIAM ecosysteem.

SIAM Professional

Bij de training SIAM Professional staat succesvolle implementatie van SIAM in de praktijk centraal. We doen dit aan de hand van de SIAM Roadmap. Je staat uitgebreid stil bij de activiteiten die tijdens ieder van de vier fasen uitgevoerd dienen te worden. We kijken hierbij naar de ‘theorie’ maar vooral naar de uitwerking in de praktijk.

SIAM Simulatie

Het sleutelwoord van SIAM is ‘samenwerken’. Om maximale toegevoegde waarde en klanttevredenheid te bereiken moeten alle partijen in het ecosysteem samenwerken. Maar dat gaat niet vanzelf. Goede samenwerking moet je bouwen. Tijdens de simulatie ‘Global Games‘ krijg je een beter inzicht hoe dit te doen.

In-company

In-company biedt de mogelijkheid om voor onze SIAM Trainingen een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van uw organisatie. Voor een in-company-training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij u de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Consultancy

Suerte biedt consultancy, implementatie en training services voor iedere fase van de SIAM Roadmap, van Discovery & Strategy, Plan & Build, Implement tot Run & Improve.

Denk hierbij aan het definiëren van uw SIAM Strategy en Business Case, vaststellen van de SIAM Readiness van uw organisatie, uitvoeren van een Current State Analysis, ontwerpen van SIAM Operating Model en selecteren van uw service integrator en service providers.

Onze transitiemanagers kunnen de implementatie van het nieuwe SIAM Operation Model begeleiden. Zij besteden hierbij veel aandacht aan de organisatorische verandering, omdat de implementatie van SIAM grote impact heeft op alle betrokken stakeholders.

SIAM Workshops
Klik op de afbeelding om deze vergroot weer te geven